Tornhøjgårdparken

Hos Landmålercompagniet har vi deltaget i mange projekter og opgaver, som vi har udført i samarbejde med private og erhvervskunder. Alle projekter har givet gode erfaringer, der inddrages i alle opgaver, vi møder. Én af de seneste projekter er Tornhøjgårdparken, som er et ambitiøst byggeprojekt ved Tornhøj i Aalborg Øst.

Parken skal ligge ved det tidligere Tornhøjcenter mellem Astrupstien og Humlebakken, og projektet skal rumme 114 lejligheder, grønne rekreative fællesområder, en café og et supermarked. Med Tornhøjgårdparken er målsætningen at skabe en ny bydel med boliger, detailhandel og fællesarealer, der kan styrke lokalområdet og fungere som et fælles samlingspunkt for områdets beboere.

Vi har igennem projektet ydet en stor indsats både i marken og bag skrivebordet. Vi har hjulpet til med ekspertviden indenfor en række forskellige landmålingsopgaver samt hjulpet med rådgivning omkring lovgivningens regler og udarbejdelse af godkendelsespapirer til kommunen.

Har du selv et projekt, hvor du gerne vil have en stærk samarbejdspartner, så er du velkommen til at kontakte os. Vi er altid interesserede i at høre om nye projekter, og vi står klar til at føre dine visioner ud i verdenen.

Video - se billeder af Tornhøjgårdparken

Tornhøjgårdparken er placeret i Aalborg Øst mellem Astrupstien og Humlebakken. Området har ligesom det meste af Aalborg set store forandringer gennem en årrække, idet hele byen har fokuseret på at gå fra at være en industriby til vidensby. Et godt eksempel er arbejdet med “universitetsbyen”, der ikke ligger langt fra Tornhøj.

Det er dog ikke nok bare at opsætte boliger, dette fortæller erfaring os. Hvis man vil skabe et attraktivt område med liv og fællesskab, er det afgørende at have fællesområder som en detailhandel, cafe eller grønne rekreative områder, der indbyder til social fællesskab. Det har derfor også været afgørende i arbejdet med Tornhøjgårdparken.

Du kan ovenover se en video af projektet, som er filmet med et drone-kamera. Dette giver et godt overblik over projektets omfang samt vores arbejde med opmåling.

Flere informationer omkring projektet

Tornhøj har fået navnet, da der tidligere var en landsby i området med samme navn. Området har ligesom store dele af Aalborg Øst lidt under, at bydelen blev planlagt i 1960’erne, hvor der var meget fokus på funktionalistiske principper. Dette har skabt en fysisk og social opdeling, der ikke har gavnet området.

I dag er der fokus på at skabe bæredygtige byområder med blandede boliger, der indbyder til trygt naboskab og samliv på tværs af sociale skel. Derfor startede projektet “Kickstart Tornhøj”, hvor der blev lavet en undersøgelse omkring muligheder for opbygning af området. Siden da er der kommet flere botilbud for udviklingshæmmede og Tornhøjhaven, som er Danmarks første demens landsby. Hertil er projekt Tornhøjgårdparken også kommet.

Ved Tornhøjgårdparken skal der opbygges 114 lejligheder, som kommer til at have forskellige størrelser. Alle boliger skal opføres som etageejendomme med mellem 3-5 etager, og der vil være både 2, 3 og 4 værelses lejligheder med areal på mellem 60-105 m2.

I området skal der også bygges et supermarked, café og grønne områder, som skal være samlingssted for områdets beboere. Her vil der være mulighed for at handle ind, tage børn med ud og lege eller mødes over en kop kaffe.

Vi hjælper til med opmåling og papirarbejdet

Hos Landmålercompagniet er vi altid med i projektet fra start til slut. Det er en vild oplevelse at se, hvordan idéer over kort tid bliver til realiteter. Vi er klar til at hjælpe ude i marken med at foretage opmålinger og lave beregninger, så projektet tilpasses områdets muligheder og udfordringer. Af de målinger har vi mulighed for at lave præcise visualiseringer, så alle involverede i projektet arbejder i samme retning.

Under et byggeprojekt opstår der ofte udfordringer, hvor der er behov for at tænke kreativt og træffe smarte beslutninger, og her står vi naturligvis klar til at hjælpe. Vi har overblikket over projektet og hjælper undervejs med sparring omkring projektets udformning både i forhold til de lovgivningsmæssige og opmålings oplysninger, der er tilgængelige.

Har du et projekt?

Hvis du sidder med nogle idéer til et nyt projekt, uanset om det er stort eller lille, så vil du få gavn af en stærk samarbejdspartner.

Hos Landmålercompagniet inddrager vi altid vores erfaring i nye projekter, som kan være med til at føre projektet ud i livet.

Du er meget velkommen til at kontakte os på telefon 61 69 99 24 eller sende en mail til info@landmaalercompagniet.dk.

Vi ser frem til at høre fra dig og få en snak omkring dine byggedrømme.

Scroll to Top